Espardenyes gregues
Ingredients
- 4 carbassons mitjans
- 1 pebrot vermell gros
- 1 pebrot verd
- 1 ceba grossa
- 8 o 10 tomàquets de ramallet o madurs
- Tres cullerades de farina de cigrons
- Formatge parmesà en pols
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Moraduix o orenga
Elaboració
Netegeu els carbassons amb aigua clara, li talleu
les dues puntes i els poseu a bullir en una olla amb aigua que els
cubreixi. Quan veieu que els hi podeu clavar un escuradents, apagueu el
foc, els treieu i els reserveu fins que es refredin.
Quan ja s'han refredat, els obriu per la meitat (al llarg) i amb l'ajut
d'una cullera aneu treient la polpa mirant que no es trenquin. Les
escorces les dipositeu en un safata per al forn i la polpa la reserveu
en un plat.
Talleu els pebrots i la ceba a daus d'un certímetre, més o menys. Ratlleu els tomàquets.
En una paella amb l'oli d'oliva poseu a fregir la ceba i els pebrots. Quan
la ceba estigui transparent, no cremada, li afagiu la polpa dels
carbassons i remeneu per tal que tot es barregi. Quan veieu que ha
perdut aigua (el carbassó sempre treu aigua) li afegiu el tomàquet
triturat i torneu a remenar. Quan s'hagi perdut part del líquid, li
afegiu un polsim de sal i un polsim de pebre negre (al gust) i les tres cullerades de farina de cigrons. Remeu tot i
deixeu que es faci uns cinc minuts més. Apagueu el foc i li afegiu el
moraduix o l'orenga.
Farciu els carbassons que heu reservat en la safata per al forn amb la
salsa que heu fet mirant que quedin tots d'una mateixa mida. Cobriu els
carbassons amb fotmatge parmesà en pols i els poseu a gratinar al forn
que previament l'haureu pre-escalfat a 180 graus. Quan el formatge hagi
agafat el color doradet, podeu apagar el forn i procedir a servir els
plats.
Enhorabona per aquest nou projecte! encara que no sóc celíaca si que tinc gent al meu costat que ho són i és interessant tenir recursos per a poder cuinar per a ells. Al meu blog tenim una etiqueta per a les receptes per a celíacs. Aquestes espardenyes fan molt bona pinta, les faré!
ResponElimina