dissabte, 26 de maig del 2012

Espardenyes gregues

Ingredients

  • 4 carbassons mitjans
  • 1 pebrot vermell gros
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba grossa
  • 8 o 10 tomàquets de ramallet o madurs
  • Tres cullerades de farina de cigrons
  • Formatge parmesà en pols
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Moraduix o orenga

    Elaboració

    Netegeu els carbassons amb aigua clara, li talleu les dues puntes i els poseu a bullir en una olla amb aigua que els cubreixi. Quan veieu que els hi podeu clavar un escuradents, apagueu el foc, els treieu i els reserveu fins que es refredin.
    Quan ja s'han refredat, els obriu per la meitat (al llarg) i amb l'ajut d'una cullera aneu treient la polpa mirant que no es trenquin. Les escorces les dipositeu en un safata per al forn i la polpa la reserveu en un plat.
    Talleu els pebrots i la ceba a daus d'un certímetre, més o menys. Ratlleu els tomàquets.
    En una paella amb l'oli d'oliva poseu a fregir la ceba i els pebrots. Quan la ceba estigui transparent, no cremada, li afagiu la polpa dels carbassons i remeneu per tal que tot es barregi. Quan veieu que ha perdut aigua (el carbassó sempre treu aigua) li afegiu el tomàquet triturat i torneu a remenar. Quan s'hagi perdut part del líquid, li afegiu un polsim de sal i un polsim de pebre negre (al gust) i les tres cullerades de farina de cigrons. Remeu tot i deixeu que es faci uns cinc minuts més. Apagueu el foc i li afegiu el moraduix o l'orenga.
    Farciu els carbassons que heu reservat en la safata per al forn amb la salsa que heu fet mirant que quedin tots d'una mateixa mida. Cobriu els carbassons amb fotmatge parmesà en pols i els poseu a gratinar al forn que previament l'haureu pre-escalfat a 180 graus. Quan el formatge hagi agafat el color doradet, podeu apagar el forn i procedir a servir els plats.

1 comentari:

  1. Enhorabona per aquest nou projecte! encara que no sóc celíaca si que tinc gent al meu costat que ho són i és interessant tenir recursos per a poder cuinar per a ells. Al meu blog tenim una etiqueta per a les receptes per a celíacs. Aquestes espardenyes fan molt bona pinta, les faré!

    ResponElimina