La quinoa és un dels cereals més importants de la cordillera dels Andes. Tècnicament és la llavor d'una planta. Pertany a la família de les quenopodiàcies (com els espinacs) però es compara amb els cereals per la seva composició i la manera de menjar-la. En comparació a altres cereals integrals, la quinoa és rica en proteïnes, ferro i magnesi i el seu sabor és agradable i la seva textura és suau. També és excepcionalment versàtil i fàcil d'utilitzar. Està exent de gluten i per tant es pot incloure en les dietes per a celíacs.
La quinoa, a més de ser rica en minerals com el ferro i magnesi, com ja hem dit, també és rica en potassi i calci i rica en vitamines dels grups B,C, E, tiamina, rivoflavina.
Forma de cuinar la quinoa
Per a cuinar la quinoa s'utilitzen tres parts d'aigua o brou per una de quinoa. S'ha de tenir al foc mig durant uns quinze minuts o fins que el gra es torna transparent. S'ha d'assegurar que quedi al dente com la pasta. El temps perfecte de cocció és quan el gra dobla el seu volum original i allibera el seu germen blanc. També es pot vaporitzar durant uns vint minuts. També es pot torrar en una paella abans de cuinar-la per tal que agafi un sabor a nous.

On comprar-la
Podeu trobar la quinoa en diferents formats (gra, farina o bé en pasta com macarrons, fideus, espaghetti...) en herboristeries, dietètiques i botigues de comerç just. També es pot comprar per internet. No tenim el coneixement de que es pugui trobar en supermercats. Si decidiu comprar algun tipus de pasta de quinoa, assegureu-vos que no porti altres farines barrejades o bé mireu l'embàs que indiqui que és un producte sense gluten.
Part de la informació s'ha tret de: http://www.quinoarecetas.es
Boníssima la quinoa. L'he descoberta no fa gaire i m'encanta. Sobretot, amb hamburguesa! :) Molt interessant la info.
ResponEliminaPetons!
Marina Xocolata Desfeta